A Tóth József blog

A Tóth József blog

2018. június 11. - The55man

d22ddf0a-f598-4bef-9273-8331d56b7144.jpegHadd kérdezzek valamit.

Gondolkoztál már azon, miért szedted fel azokat a kilókat amiktől most szeretnél megszabadulni ?

“Szeretek enni”, “leszoktam a cigiről és kellett egy pótcselekvés helyette” “ Nem mozgok eleget” és még sorolhatnám, de én azt gondolom, hogy ezek mind csak tünetek, nem pedig a valódi okok! Mindenki szeret enni, mégsem viszi mindenki túlzásba!

Bárki aki többet eszik a kelleténél, arra az extra dopaminlöketre vágyik amit a saját agya bocsát ki az evés megkezdése előtt és közben végig! ( a dopamin akkor szabadul fel amikor pozitív hatás ér minket. Rendkívül jól érezzük magunkat tőle és jutalmazó szerepet tölt be az agyban. Felelős a motivációért és hatással van a kezdeményező készségre )

Nem az étel kedvéért esszük túl magunkat, hanem azért az állapotváltozásért amit okoz az agyban és így a közérzetünkben. Ez kritikus fontosságú dolog, mert irányt ad a változáshozz. Mindössze annyit kell tennünk, hogy találunk egy jobb/egészséges módot a dopaminszintünk beállítására.

Hiszed vagy sem tényleg ennyire egyszerű.

Azok akik nem többet csak eleget esznek, azoknak a dopamin szintje már az evés előtt is normális szinten van. Csupán fiziológiai szükségletüket elégítik ki az evéssel.

Azok akik túleszik magukat és az evésre mint jelentős öröm forrásaként gondolnak, a dopamin szintjük nem kielégítő!
Túl sok olyan érzéssel kell megbírkózniuk nap mint nap, mint a frusztráció, az unalom, az üresség, depresszió, kilátástalanság, alacsony energiaszint stb...

A kérdes csak az, hogy miért nem termel az elhízott emberek agya elég dopamint a hétköznapokban?!  A válaszban pedig amit erre a kérdésre adunk, megvan az erő, hogy bármelyik elhízott ember életet egy teljesen új röppályára állítsa!
Mikor érezted utoljára eufórikusan magad ? Amikor jobb jegyet kaptàl mint vártad ? Nyilvánosan megdicsért a főnököd ? Amikor sikerült egy fontos vizsgád ? Ezek mind egy-egy ok az agynak, hogy dopamint szabadítson fel, de sajnos nem mindennapi események így nem fog működni ha csak ezekre alapozunk. A folyamatos stabil dopaminszinthez folyamatosan egészséges ingerekre van szükség...

Hogy mik lennének azok és hogyan mozdulj el abba az irányba, azt fogjuk megbeszèlni holnap... Megéri itt lenned, mert megnézzük honnan jön a világról alkotott modelled, ami megmondja neked mi fog fájdalomhoz, vagy örömhöz vezetni és befolyásolja minden döntésed, valamint hatalmas szerepe van abban, hogy hol tartasz most az életben...

-TJ 

 

ui: Egész héten a fogyás témakörével foglalkozunk, ha ismersz valakit akit érdekelhet, akkor küldd neki tovább kérlek! 

+ Ha neked van a témával kapcsolatban kérdésed és szeretnél többet tudni, akkor kérdezz a ( jozseft930@gmail.com ) email címen. Igyekszem hamar válaszolni! ELKÖTELEZTEM MAGAM, HOGY SEGÍTEK, AMIVEL CSAK TUDOK!

A bejegyzés trackback címe:

https://jozseftoth.blog.hu/api/trackback/id/tr3514041196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása