A Tóth József blog

A Tóth József blog

A leggyorsabb és legtartósabb út a fogyáshoz. Komolyan.

2018. június 16. - The55man

d1933b6d-0344-4c96-b359-cef842f86096.jpeg 

Feltehetek egy személyes kérdést ?

Gyerekként melyik szülő szeretetére sóvárogtál leginkább ?

Ha megvagy, akkor:

Kinek kellett lenned az ő számára  ?

Egy másik irányból:

Ki az aki soha nem tudtál lenni a számára ?

Bármi is legyen a válaszod ezekre a kérdésekre, most épp azon vagy, hogy felfedezd milyen erő alakította ki az identitásod!

Innen ered ugyanis a világról alkotott modelled. A térkép a fejünkben, ami megmondja hogy mi fog fájdalomhoz vagy örömhöz vezetni, így irányítva végül a döntéseinkett és a mindennapi cselekedeteidet!

Gyerekként amikor megszületünk, az oxytocin szintje olyan magas a szüleinkben, hogy feltétel nélkül szeretnek minket. Akármit megtehetünk mindig szeretve leszünk. Mi emberi lények azonban azért élünk túl, mert van aki gondoskodik rólunk. Nincsenek olyan képességeink mint az állatoknak, hogy túlélünk ha magunkra is hagynak minket ( karmok, színváltó képesség stb.. ). A mi versenyelőnyünk a szeretet! Ahogy telnek a napok, ez a feltétlen szeretetért felelős oxytocin nevű vegyület csökkenni kezd a szüleinkben és a félelem belép a képbe. Mostantól érezzük, hogy viselkednünk kell egy bizonyos módon, ahhoz hogy megfeleljünk nekik. Már nem tehetünk meg akármit, mert annak büntetés lesz a vége. Innen jön, hogy később rosszul érezzük magunkat, ha egy bizonyos dolgot megteszünk vagy épp ha elmulasztjuk azt megtenni, illetve jól érezzük majd magunkat ha azt tesszük amire mindig is neveltek és rosszul ha olyat amit elleneztek!

Teljesen tiszta lappal érkeztünk a világra. Nincsenek szabályaink, előítéleteink vagy kialakult szokásaink, DE idővel...

Úgy alakítjuk magunkat, amiről azt gondoljuk, hogy lennünk kell annak érdekében, hogy minél többet kapjunk annak az embernek a szeretetéből/elismeréséből akiére a leginkább éhesek vagyunk!

Tudjuk mi történik egy babával, ha nem kap fizikailag szeretetet ? Halálra stresszeli magát. Meghal. A legtöbbször azért nem ilyen rossz a helyzet, de még mindig következményekkel jár a nem megfelelő érzelmi támogatás.
Mivel a legtöbb gyerek esetében a gyerek szülő kapcsolat nem optimális, ez az érzelmi űr, stressz ès frusztráció a gyerekeket arra készteti , hogy valamivel kompenzáljonak. Az étel pedig a legtöbbször könnyen elérhető! Amikor egy túlsúlyos gyereket látsz, az esetek 99%-ban a fenti jelenséget látod lejátszodni!

A szerepmodell óriási ereje!

Elsősorban azért írtam a fenti részt, hogy rávilágítsak a szerepmodellek hatalmára! Ahogyan gyerekként lemásoltuk azoknak a viselkedését, gondolatait akikre felnéztünk úgy ezt most is megtehetjük. A szerepmodell olyasvalaki, aki már kifejlesztette azokat a jellemvonásokat, elérte azokat az eredményeket amikre vágyunk és legbelül tudjuk, hogy mi is képesek vagyunk. Éppen ezért szeretnénk hozzájuk hasonlóak lenni. Utánozzuk őket. A fogyásnál például elég ha találsz egy ilyen szerepmodellt magadnak, és elkezded őt másolni... Elkezdesz azonosulni vele. A vágyott kép arról, milyen szeretnél lenni elkezd leszivárogni a tudatalatti elmédbe, odafigyelsz, hogy a belső párbeszéd támogassa azt a képet amit megálmodtál és ekkor történik valami ami soha korábban! Végre elkezdesz haladni. Egyik pillanatról a másikra irányt váltottál és gyorsítósávon haladsz az álmaid felé..

Ez az amit kívánok NEKED!

-TJ

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jozseftoth.blog.hu/api/trackback/id/tr5314052520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása