A Tóth József blog

A Tóth József blog

Az akaraterő és a kitartás mítosza!

2018. július 17. - The55man

51b2d620-f731-4d44-8c77-31a77a363452.jpeg 

“Imádok enni”

“Nem bírok ellenálni az ételnek”

“Nem vagyok elég kitartó”

“Gyenge az akaraterőm”

 

Hányszor mondunk hasonlót, amikor nem sikerül betartani az újévi fogadalmunkat ?! Amikor megígérjük magunknak, hogy kevesebbet eszünk, vagy elkezdünk edzeni, de mégsem teszünk így, akkor a legtöbben azt gondoljuk, hogy nem vagyunk elég kitartóak, vagy gyenge az akaraterőnk! De...

Semmi sem állhatna távolabb az igazságtól!

Ne értsd felre. Lehet, hogy nem vagy kitartó és az akaraterőd is gyenge, csakhogy ez nem az igazi oka annak, amiér nem sikerül elérni a testeddel kapcsolatos céljaidat! Komolyan!

A tested egyszerűen az elméd eszköze!

                                                                                                             “Amit most gondolsz, holnapi életedet formálja.”

-Buddha

 

A ( túlsúlyos) kėp a testedről amihez érzelmileg kötődsz, okozza, hogy újra meg újra megteremted azt a külsőt amitől egyébként meg akarsz szabadulni! Amikor elszomorít a súlyod, aggódsz, hogy ronda vagy, bosszant, hogy megint nem férsz bele a ruhádba csak olajat öntesz a tűzre! A nem kívánatos képre fókuszálsz és így csak mégjobban erősíted azt! Ez a kép az elméd mélyén lakik és gondoskodik róla, hogy a valóságban is megtapasztald azt amiben tudatalatti szinten igaznak hiszel!

 

Így termetjük meg újra meg újra azt a testet ami a tükörből néz vissza ránk! Sikerül leadni pár kilót, úgy tűnik ezúttal meg is tudjuk tartani, az emberek kezdenek bókolni nekünk, aztán egyszer csak hopp. Megint nő az étvágyunk és azt vesszük észre, hogy ismét ott vagyunk ahonnan elindultunk! Eljátszottunk ugyan a gondolattal, milyen jó lenne vékonynak lenni, de még mindig a régi túlsúlyos képhez kötődünk érzelmileg! Nincs ember aki ennek a képnek a megváltoztatása nélkül pusztán akaraterővel és kitartással le tudna fogyni! Te sem.

Segíthetnek neked, ha elkezded epíteni azt a képet amire tényleg vágysz és amikor ez a kép átveszi a régi ( túlsúlyos ) kép helyét akkor és csak akkor érted el a célodat. Amikor ez megtörténik, nem kell többé küzdened. Megváltoztál. Megváltoztál ÖRÖKRE! Legyen ez a kép részletes és személyes. Gondold végig, mennyivel lennél magabiztosabb, fittebb, csinosabb, bármi ha sikerülne elérned a célodat, csak te tudhatod az igazi miérted. Ez a miért segít majd érzelmi kötődést kialakitani! Az a kép ott mélyen nagyon erős és nagyon makacs! Ha van olyan ismerősöd aki elvesztette az egyik ujját, akkor már hallhattad, hogy még hónapokkal később is panaszkodnak, hogy olyan mintha éreznék az elvesztett ujjukat! Ha egy ilyen nyilvánvaló dologról is nehéz meggyőzni a tudatalatti elméd, akkor nem várhatod, hogy neked egyszerűen fog menni! Azonban ha tényleg szeretnéd azt a testet és megépíted az elmédben a kėpet róla, majd újra meg újra lejátszod magadban, akkor a tudatalattid előbb vagy utóbb de elfogadja és akkor eléred azt amit szeretnél.

Nem is lehetne másképp.

-TJ

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jozseftoth.blog.hu/api/trackback/id/tr2614118571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása