A Tóth József blog

A Tóth József blog

A HIT érzelmének kialakítása

2018. november 29. - The55man

f8141cf1-4654-46a1-b220-bd704b1823c5.pngHa te is olyan vagy, mint a legtöbb ember, akkor szeretnéd hinni, hogy amire vágysz az megvalósítható, de bajlódsz azzal, hogyan kialakítsd a teljes bizonyosság a megingathatatlan hit érzését. Bizonytalan vagy és ez visszatart attól, hogy masszív cselekvésbe kezdj. Én megértem.

A bölcsek azt mondják, nincs lehetetlen, ha hiszünk abban, hogy sikerülhet. Azt is mondják, hogy a hit hegyeket mozgat. Henry Ford szerint: „Akár azt hiszed, képes vagy rá, akár azt, hogy nem, mindenképpen igazad lesz.”

Nem tudom, hogy a hit valóban hegyeket mozgat-e. Azt sem tudom, hogy mi az ami emberileg valójában lehetséges. ( bár sejtem, hogy sokkal több, mint amiről el hisszük )

Egy valamit viszont tudok: Ha nem hiszel a sikeredben, bukásra vagy ítélve mielőtt elkezdenéd!

Hogy rövidre fogjam.

Az általam ismert legjobb módszer a hit kialakítására az ISMÉTLÉS! Biztos előfordult már, hogy valaki kiejtette a neved és te azonnal odanéztél, ám kiderült, hogy nem is neked szóltak hanem volt egy másik Niki, Eszter.. stb a közelben.

A neved hallatán azonnal életbe lépnek a beidegződéseid, annyira mélyen hiszed, hogy az vagy aki. ( Anett, Peti, Zoli… ) Azonban ha belegondolsz a születésünkkor még semmilyen közünk nem volt ezekhez a szavakhoz. Bárhogy szólítottak volna minket, az semmilyen reakciót nem váltott volna ki belőlünk. Volt a nevünk és voltunk mi. 2 külön dolog. Mára azonban úgy tűnik, összeforrt ez a 2 és olyan erősen hisszük, hogy mi _________ vagyunk, hogy automatikusan reagálunk bárki ejtse is ki a nevünket. Ha valaki megkérdez kik vagyunk, gondolkodás nélkül reagálunk, hogy Én __________ vagyok.

Lényeg:

A körülöttünk lévő emberektől olyan sokszor hallottuk a nevünket újra meg újra, hogy végül elhittük, ezek vagyunk mi. A rengeteg ismétlés megtette a dolgát. 


„Ha elég nagy hazugságot, elég gyakran ismételsz
az emberek előbb utóbb elhiszik”

                                                                                                                                                                       - Adolf Hitler

 

A dolgok amiket saját magunkról és a képességeinkről hiszünk ritkán megalapozott, átgondolt hiedelmek. Sokkal inkább a gyermekkorban tanároktól, szülőktől és baratoktól újra meg újra hallott vélemények, értékelések összessége. 

Órákig írhatnék arról, mennyi megalapozatlan butaságban hiszünk, csak azért mert valaki a sok ismétlésen keresztül elültette a gondolatot az elménkben.

Legfőbb ideje, hogy átvedd az irányítást és megkérdőjelezd azt a sok negatív dolgot amit rólad mondtak  és megalkosd azokat az erőt adó hiedelmeket amik előre visznek téged.  

Használd az ismétlés technikáját ennek a hitnek a fejlesztésére és meglátod, hogy amiről eddig azt gondoltad lehetetlen, idővel úgy tűnik majd, hogy lehetséges.


- TJ

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jozseftoth.blog.hu/api/trackback/id/tr6914403502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása