A Tóth József blog

A Tóth József blog

Gondolkozol, hogy feladod ?

2019. február 21. - The55man

parenting_101-5.pngElérni valamit amire büszke lehetsz, sosem volt könnyű! Különösen nehéz ha úgy tűnik keményen dolgozol, mégsem haladsz sehová!  Átérzem...  Hadd meséljek valamit. 

Az egyik délután farönköket hasogattam és volt köztük néhány, ami úgy tűnt kifog rajtam. Beleütöttem a baltát, de semmi. Nem mozdult se ki, se be.  Próbálkoztam újra meg újra , de nem haladt! Teljes erőből ütöttem, még tizet, de látszatra egy centivel sem kerültem beljebb! Ha ki tudtam volna húzni a tönkből a baltát, akkor feladom és egyszerűen csak félredobom, de annyira beleszorult, hogy kénytelen voltam folytatni, hátha egyszer csak széthasad! Láss csodát. Pontosan ez történt. Minden előjel nélkül kb a 30. ütésre megtörtént amire vártam. BOOM. Úgy robbant szét a tönk mintha maga Thor csapott volna le rá!  Érdekes, nem ?!

A 30. ütésem annyival erősebb volt, mint a többi ? Kétlem. 

Akkor miért pont akkor sikerült ? 

Miközben én küszködtem és azt láttam, hogy semmit sem ér amit csinálok, a felszín alatt igenis történt valami... Nem az utolsó ütéssel hasítottam szét azt a rönköt, hanem az előtte lévő egyenként jelentéktelennek tűnő csapások mind összeadódtak és azok hasították szét!  Gondolj csak bele.   

Van olyan célod, amin dolgozol egy ideje, de úgy tűnik nem haladsz sehová és legszívesebben feladnád ?!   Tényleg fel kell adnod, vagy folytatnod kell, amíg a sok apró cselekvés összeadódik és BOOM ?! 

 

Na látod. 

 

- TJ 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jozseftoth.blog.hu/api/trackback/id/tr214641600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Laki Zoli 2019.02.26. 17:53:58

Tanulságos!!!!........A céljainkért van, hogy nagyon meg kell dolgozni.......De soha ne adjuk fel!!!!!
süti beállítások módosítása