A Tóth József blog

A Tóth József blog

Tudod, hogy hogyan, de mégsem teszed ?

2019. február 26. - The55man

nevtelen_terv-6.pngA HOGYAN régóta nem akadály! Most komolyan! Mit szeretnél megtanulni ? Bármi is legyen az, szinte biztosan találsz hozzá útmutatót a  Youtubon vagy a Google-ben vagy 1000 másik platformon. Megtanulni főzni, eladni, hirdetni, énekelni, gitározni, nyelvet tanulni, pénzt keresni, ismerkedni, lefogyni, stb.! Az internetnek hála rengeteg dolgot elsajátíthatunk akár az otthonunk kényelméből is. 

Ehhez képest a legtöbben jóval a lehetőségeink alatt teljesítünk! Nem azért, mert buták vagyunk, hanem azért, mert nem tesszük meg azokat a dolgokat amikről tudjuk, hogyan kell megtenni! 

  • Tudjuk, hogyan szerezzünk több ügyfelet, de nem kezdük el megvalósítani. 
  • Ismerjük az összes csajozós dumát, de évek óta szinglik vagyunk.
  • Jól tudjuk mit kell tennünk ha fogyni akarunk, mégis évek óta túlsúllyal küzdünk.  Stb...  

Mondhatnánk, hogy emberi természet, hiszen valamilyen szinten mindenki bűnös ebben, de igazság szerint a tudatos illetve tudatalatti elme különbözőségéből ered ez a jelenség. Ez egy sokkal részletesebb téma, ezért most nem fogjuk tárgyalni. Van azonban 2 tippem, ami nagy segítség lehet abban, hogy végre ELKEZD csinálni a dolgokat, amikről olyan sokat tudsz elméletben!  Itt jön képbe a filozófia. A TE filozófiád! 

Mindenkinek van filozófiája, amit használ az életben ! A Nike filozófiája a " csak csináld",  az Apple a "gondolkozz másképp" -et választotta!  Mark Zuckerberg filozófiája amikor a facebookot építették a következő volt: Haladj gyorsan és változtasd meg a dolgokat! 

A filozófia ebben az értelemben végülis nem más, mint meggyőződésekkel, értékekkel alátámasztott alapelv, ami szerint az életedet éled! Alapvető befolyása van arra, hogy milyen lencsén keresztül látod a világot és nagyobb hatása van az attitűdödre, mint bármilyen kemikáliának a szervezetedben! 

Képzeld el, hogy 5 perc múlva kezdődik egy szóbeli vizsgád és a filozófiád a következő: Nem számít mennyit tanultam. Vagy szerencsém lesz, vagy nem.   Huh! Milyen attitűddel mennél be oda ? 

Mi változna ha a filozófiád a következő lenne: A siker 99 százaléka a megjelenés !  Nem lennél sokkal jobb hangulatban ? Ez a pozitív attitűd egészen biztosan jobb eredményekhez vezetne.

Van egy másik attitűd ( valójában még sok 100 ) ami sokat segíthet abban, hogy belevágj valamibe, amit régóta tervezgetsz! Don Shula amerikai fociedző szavai: A kezdés állítja meg a legtöbb embert. Milyen igaz! Biztos előfordult már veled, hogy alig bírtad rávenni magad egy dologra, de miután elkezdted a kedved is megjött hozzá.  

Egy csomó kétely, kifogás és korlátozó meggyőződés állhat az utadba, amikor bele akarsz vágni valamibe. Ráadásul minél többször mondod magadnak ezeket a kifogásokat, annál inkább hinni fogsz bennük. Törd meg ezt a mintát és használd a " kezdés állítja meg a legtöbb embert" filozófiát! Ez felülírja a negatív párbeszédet a fejedben, ami szerint " nincs kedvem " " majd legközelebb " " holnap elkezdem " " nem vagyok elég jó ehhez" ! 

Legközelebb ha tudod, hogy mi lenne a helyes és érzed az ellenállást.. Tudd, hogy a kezdés állítja meg a legtöbb embert és a siker 99 százaléka a megjelenés!  

 

 - TJ 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jozseftoth.blog.hu/api/trackback/id/tr614642472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása