A Tóth József blog

A Tóth József blog

A sikeres emberek 3 legfontosabb meggyőződése

2018. november 13. - The55man

edb6e26b-316d-4b74-bff3-9317518c284d.jpeg

 Hogyan lehetsz Rock-Star a szakmádban ?

Mi kell ahhoz, hogy extrém sikeres legyél abban amit csinálsz?
Most komolyan.

Tudom. Nem mindenki akar Michael Jackson vagy Donald Trump lenni, de bármivel is foglalkozz, szinte biztos hogy szeretnél egyre jobb lenni, egyre többet elérni. Az emberi természet már csak ilyen. Életre kelünk, ha úgy érezzük, hogy fejlődünk/növekszünk.

Mind szeretnénk...

  • Megduplázni az üzletünk forgalmát..
  • Javítani a párkapcsolatunkon...
  • Erősödni, jobb formába kerülni..
  • Megcsinálni végre azt a nyelvvizsgát.. stb.. 

    Milyen eszközökre van szükségünk ?

Tudom mire gondolsz. Kitartás. Következetesség. Tehetség. Kemény munka. Szerencse. Eltaláltam ? Bár szerintem ezek mindegyike nélkülözhetetlen, hiszem, hogy van valami ami ezt az összeset megelőzi.

A meggyőződés hatalma

Szeretnék mesélni egy férfiról, aki hétköznapi értelemben nagyon hasonlít hozzád és hozzám. Valószínűleg kevésbé hasonlít abban amit csinált és ahogyan csinálta. Ő az az ember, aki 31 éven keresztül keresett aranyat Spanyolországban anélkül, hogy közben egyetlen grammot is talált volna. Igazi kincsvadász volt. Vagy őrült, gondolhatják sokan. Mel Fisher nem adta fel soha ez igaz. A kezdeti kudarcok ellenére folyamatosan támogatókat szerzett, akik finanszíroztàk a kutatásàt. A siker azonban továbbra sem jött. A munkálatok folytatódtak, ő újabb támogatókat győzött meg, közben pedig újabb évek teltek el, anélkül hogy egy kevéske aranyat is talált volna. Aztán megint újabb támogatók, és megint újabb évek... A keresett arany viszont még mindig sehol. A kutatások közben még az egyik fia is életét veszítette, de ez sem tudta őt eltántorítani. Küzdött tovább. Újabb támogatók és újabb évek teltek el. A kemény munka úgy tűnt ezúttal nem hozza meg a várt eredményt. Ő mégsem volt hajlandó számolni a kudarc lehetőségével. Valahonnan tudta, hogy előbb vagy utóbb de sikerrel jár. Végül valóban megtört a jég. 31 év – körülbelül 10X annyi, mint ahogy eredetileg tervezte, Rengeteg  , még több munkaóra, idegeskedés, dráma, de végül elérte a célját. Csaknem 500 millió dollár értekű aranyra bukkant.

31 év hosszú idő. Nagyon hosszú. Mi késztet valakit, arra hogy ilyen sokáig kitartson ? 1 év oké. 2 rendben van. De a siker legkisebb jele nélkül előbb vagy utóbb eléred azt a pontot amikor jobbnak látszik feladni. Ő nem. Több mint 30 évig csak ment előre. Nap mint nap.
Miért ?

Abban szerintem egyetértünk, hogy a legtöbben nem tartottak volna ki ilyen hosszú ideig. Sokan eleve el sem kezdték volna. Neki hinnie kellet valamiben ami ilyen eltökéltséggel hajtotta őt előre. Először is HINNIE KELLETT, HOGY A KINCS AMIT KERES LÉTEZIK ÉS OTT VAN KINN. Abban is mindvégig biztosnak kellett lennie, hogy Ő MEG FOGJA AZT TALÁLNI. Ahhoz pedig, hogy ennyi ideig kitartson, hinnie kellett, hogy AZ EGÉSZ ERŐFESZÍTÉS MEG FOGJA ÉRNI!

És akkor elérkeztünk a lényeghez. Bármiben is akarsz sikeres lenni a legmagasabb szinten, mindig szükséged lesz erre a 3 meggyőződésre. Ezt nem kerülheted el.

Tulajdonképpen ha még nem vagy, és nem is haladsz azon az úton, akkor érdemes megvizsgálni miben hiszel, vagy miben nem hiszel valójában. 

• Hiszed, hogy a kincs létezik és benne van abban a dologban amit csinálsz ?! A kincs persze csak egy metafora a mi esetünkben, ami lehet pénz, elismerés, társaság, kényelem, kaland vagy bármi amit tényleg keresel!
• Hiszel benne, hogy meg tudod találni azt a kincset!
• És abban, hogy a folyamat megéri az erőfeszítést ?!

 Hiába a sok közhely a kemény munkáról, a kitartásról, az önfegyelemről. Ha nem hiszel akár csak egy dologban is a 3 közül, konfliktus lesz az elmédben, ami miatt nem fogod elvégezni a szükséges munkát. És amíg az elmében konfliktus van, addig hidd el, hogy az eredményeidben is az lesz.

 

Használd ezt a 3 meggyőződést és juss el oda ahová mindig is akartál.

 

-TJ

 

Ui:  Ha nincs még meg a hited, az sem baj. Legközelebb megbeszéljük, hogyan alakíthatod ki! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jozseftoth.blog.hu/api/trackback/id/tr6614370891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása