A Tóth József blog

A Tóth József blog

Ki kontrollálja az érzelmeid ? 3.0

2019. szeptember 03. - The55man

kat-j-npmr0rblyhq-unsplash.jpg

Hogyan reagálsz ha a barátod elkésik a találkozóról ? Mérges leszel ? Netán kíváncsi ? Aggódni kezdesz ?

Mindegyik elképzelhető! A kérdés, hogy miért reagálunk teljesen eltérő módon ugyanarra a helyzetre ?

Nos, azért mert az a helyzet mindenkinek mást jelent!

Önmagában minden csak VAN! Mi emberek adunk a dolgoknak jelentést és ez a jelentés befolyásolja, hogy milyen érzelmet tapasztalunk meg! Ez az érzelmi állapot pedig megszabja, hogyan cselekszünk… A cselekedetek pedig létrehozzák az eredményeinket…

Ezt az előző bekezdést kérlek olvasd el még egyszer! Aztán még egyszer! Addig olvasd amíg biztos nem leszel benne, hogy megértetted!

Vegyük az előző példát! Tegyük fel mérges vagy, mert a barátod késik! Akkor is mérges lennél ha tudnád, hogy balesetezett és épp mentővel szállítják ? Felteszem, hogy nem! Legalább is nem rá! Azért voltál mérges, mert a késése valami olyasmit jelentett neked, hogy a találkozó nem elég fontos neki, vagy te nem vagy prioritás számára!

Gondolj valamire, amit megakarsz tenni, de régóta halogatod! Mi tart vissza a cselekvéstől ? Nem egy érzelem ? Mondjuk telefonálnod kellene egy potenciális ügyfélnek, de nem tudod magad rávenni! Ez azért van, mert a telefonálás azt jelenti, hogy _____________ ( töltsd ki a vonalat ), ez a jelentés pedig olyan érzelmet szül ami megállít téged! Mi lenne ha ezt jelentené inkább: Mindegy, hogy mit mond, eggyel mindenképp közelebb kerülök az IGEN-hez! Ha csinálom, csak idő kérdése, hogy mikor sikerül! Egy ehhez hasonló meggyőződés más érzelmeket produkál. Olyan érzelmeket, amik cselekvésre ösztönöznek… Ez a cselekvés pedig megteremti a vágyott eredményeket…

Látunk embereket, akiket feldob a visszautasítás! Látunk olyanokat, akik bármilyen helyzetben higgadtak maradnak! Látjuk, hogy néhányan könnyedén veszik még a legnagyobb kudarcokat is!

Ők nem feltétlen különlegesek, DE mindenképp különleges jelentést adnak a történteknek!

Beállsz közéjük ?

TJ

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jozseftoth.blog.hu/api/trackback/id/tr2814884852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása