A Tóth József blog

A Tóth József blog

A könnyűt vagy a helyeset ?

2019. március 14. - The55man

crossroad-1170x779.jpgAz ébresztő megszólal és tudod, hogy ma reggel edzened kellene...  Tényleg felkelsz és elmész a kondiba, vagy simán visszafekszel aludni ?  

Rossz hírt kell közölnöd a barátoddal! Erőt veszel magadon és felhívod, vagy addig halogatod amíg már nem számít ? Választanod kell! 

Este van és vacsorához készültök. A többiek pizzát esznek, de te tudod, hogy az nagyon megterhelő és a saláta sokkal okosabb választás!  Melyiket fogod megrendelni ? 

Valójában mindegyik kérdés egy dolgot akar kideríteni! Azt teszed, ami könnyű, vagy azt, ami a HELYES ?!  A kettő együtt nem megy! 

A könnyűt bárki képes megtenni.  Bárki.  A helyes dolog az, ami próbára tesz. A helyes az amivel fejlődhetsz. Csak a helyes dolgot megtéve várhatod, hogy azzá válsz akire mások felnéznek! Azzal kilépsz a szokásos kerékvágásból, mert olyat teszel amit soha korábban. Onnantól van esélyed olyan eredményeket kapni, amilyeneket korábban nem! Ehhez persze önfegyelemre van szükség. Jó sok önfegyelemre... 

Ha azt teszed, amit mindig is tettél, azt kapod amit mindig is kaptál

- Tony Robbins

Miért választaná bárki a helyeset, amikor az jóval nehezebb ?  AZÉRT, MERT AZ JUTTATJA EL ODA AHOVÁ MENNI SZERETNE!   Kérlek olvasd el az előző mondatot mégegyszer! Aztán mégegyszer. Aztán mégegyszer, hogy tényleg megértsd mit jelent valójában! 

Annyi döntést kell meghoznunk nap mint nap. Mindig lesz amikor a könnyebbet választjuk. Naná. Emberek vagyunk, nem kibaszott gépek!  

Viszont ha van bátorságunk a nehezebb útat járni, a jutalmunk is sokkal busásabb lesz.  És tudod mit ? Nem kell a végtelenségig csinálnod. A nehézből előbb utóbb könnyű lesz. Eljön a pillanat, amikor a sok gyakorlásnak hála élvezni kezded! Ez az amikor hálás leszel, hogy elkezdted. Hogy mikor ? 

Talán hamarabb, mint gondolnád! 

 

 

- TJ

A bejegyzés trackback címe:

https://jozseftoth.blog.hu/api/trackback/id/tr5914663785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása