A Tóth József blog

A Tóth József blog

Boldogság vagy Öröm ?

2019. június 06. - The55man

ne_vtelen_terv.pngMindenkinek van egy térkép a fejében arról, hogyan kell élnie ahhoz, hogy elérje a boldogságot, de legalább elkerülje a fájdalmat! 

A baj az, hogy a legtöbb ember esetében ez a térkép totálisan pontatlan!  Máshogy fogalmazva: Hiába van meg benned a szándék, hogy eljuss a Kékestetőre, ha a térképed hibás, sosem fogsz célba érni! 

És pontosan ez történik minden nap... 

Az emberek kergetik a boldogságot, de nem veszik észre, hogy a módszerük az örömhöz vezeti őket... 

Mi a különbség ?

Nemrég hallottam, hogy az egyik rádió feltette a kérdést a hallgatóinak: Mi teszi őket boldoggá ? 

A válaszok: 

  • Engem egy csésze kávé
  • Ha a főnököm megdicsér
  • Ha a párom leviszi a szemetet
  • Egy forró fürdő az edzés után

Nem nehéz kitalálni miért nem érzik jól a bőrükben magukat ezek az emberek.

A térképük az örömhöz vezeti őket, NEM a boldogsághoz! 

Persze, hogy jól esik egy csésze kávé, vagy az ha a főnököd megdicsér, de tényleg ezektől a felületes dolgoktól fogsz beteljesedni ? Én kétlem!  

Az ÖRÖM mindig kívülről jön és gyorsan elillan!  

A BOLDOGSÁG AZ VALAMI EGÉSZEN MÁS! Az belülről jön és nem lehet egyik napról a másikra elérni!  Ahhoz, hogy elérd, tudnod kell mi az amitől életre kelsz. Mi az, amit rajtad kívül senki más nem képes ugyanazzal a lelkesedéssel elvégezni ?  Rá kell jönnöd mit csinálnál, ha társadalmi elvárásoktól mentesen döntenél... Hagynod kell végre azt a kis hangot felerősödni, ami szívből jön!  Ez persze nem könnyű! A boldogságot az éri el, aki hajlandó az azonnali örömöket, a hosszú távú beteljesedést megteremtő fegyelmezett lépésekre cserélni...  Kevesen járnak ezen az úton.. Még kevesebben mennek végig rajta! Azok akik mégis, megkapják azt mind annyira sóvárgunk... 

 

Ez az amit kívánok neked!

 - TJ 

Ui: Mi különbözteti meg a sikeres embereket mindenki mástól ? A magas ENERGIASZINT! Tanuld meg megduplázni a sajátodat!  Ingyenes PDF! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jozseftoth.blog.hu/api/trackback/id/tr4214872684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása