A Tóth József blog

A Tóth József blog

Az energia titka! Az igazi titka.

2018. március 28. - The55man

b828611e-307c-4b98-be8f-81fbf8d14dcd.jpeg

Az előző posztokban beszeltünk arról, milyen előfeltételei vannak az energiának és miért fontos, hogy jó sok legyen belőle. Azt is említettem, hogy annak ellenére hogy minden szabályt betartunk még mindig szenvedhetünk energiahiányban. Ez pedig azért van, mert elmulasztjuk betartani azt amit csak úgy hívunk, hogy...

 

                                                                                 Az igazi titok...

Senki sem kap energiát. Az összes energia ami valaha létezett és létezni fog, az most is jelen van a világ minden pontján az idő minden percében! Minden energia! ( Kérdezd csak meg Einsteint ha nekem nem hiszel :)

Egyszerűen fel kell szabadítanunk ezt az energiát! Ehhez pedig 2 fontos dolgot kell megtanulni.
1) Hogyan használjuk a testünket,
2) Illetve, hogyan használjuk az elménket!

Mindössze ennyit kell tudnod ha szeretnél hozzáférni ahhoz a kimeríthetetlen energiatartalékhoz ami mindenki számára bármelyik pillanatban elérhető.

Ha azt mondanám neked, hogy a szomszéd szobában van valaki aki már fél órája az ágyon ül. Le vannak engedve a vállai. Lehajtott fejjel a padlót bámulja. Felületesen és lassan lélegzik. Lassan és mélyen beszél, de azt is csak akkor ha kérdezik...

Anélkül, hogy valaha találkoztál volna vele, tudnád-e azonnal hogyan érezheti magát, milyen hangulatban van, energikus vagy letargikus ? Szerintem igen. Az ahogyan a testünket használjuk, meghatározza hogyan érezzük magunkat. Mondhatnám úgy is, hogy az érzelmet a mozgás hozza létre. Komolyan!
A probléma része, hogy mind beakarunk illeszkedni, ezért már nem olyan felszabadultan nem olyan zabolátlanul viselkedünk mint amikor gyerekek voltunk. Korlátozottan használjuk a testünket!
Tudat alatt, de visszafogjuk magunkat. A kulturális kondícionálás elhitette velünk, hogy ez a normális.
Mi gondolsz róla ha előtted az utcán a kisgyerek beleugrik egy tócsába ? Semmit, mert a gyerektől ez normális. Mi van ha egy 40 körüli felnőtt nő ugrik bele ugyanabba a tócsába ? Nem gondoltad, most hogy elmebeteg ? Ez a kulturális kondicionálás... és mit gondolsz kinek van több energiája a gyerekeknek vagy a felnőtteknek ?

                                                               “Társadalmunkban a bátorság ellentéte nem a gyávaság, hanem a konformitás. Az emberek mindig azt csinálják, mint mindenki más” 

Rollo May

 

Elveszítettük az energiánkat, mert elfelejtettünk mozogni! 
Hallottam egyszer, hogy nem azért mosolygunk mert boldogok vagyunk, hanem azért vagyunk boldogok, mert mosolygunk. Gondold át az előző mondatot és máris több értelme lesz számodra annak amiről beszélek.

Fiziológiánk megváltoztatása rendkívül erőteljes eszköz érzelmi állapotunk megváltoztatására, mert valódi biokémiai változást okoz a testünkben.

Azt mondtam, hogy a másik dolog amit meg kell tanulnunk az elménk irányítása. Nos a fiziológiánk az elménket is rendkívül befolyásolja. Azok ugyanis kéz a kézben járnak.
Ha megváltoztatjuk a testet, megváltozik az elme.
Ha megváltozik az elme, megváltoztatjuk a testet.

Az ami az elmében történik, az határozza meg mennyi energiánk lesz. Pont.

Ha elég erősen vágysz valamire, el tudod képzelni, hogy nem lesz energiád megszerezni  ? Jesszus, dehogy.
Ha kábán fekszel a heverőn és már majdnem alszol, de hirtelen meghallod, hogy a gyereked felsikít a szomszéd szobában, akkor lesz energiád odasietni hozzá ? Persze. Hirtelen megjelenik az az energia ami végig ott volt, csak nem fértünk hozzá .
Biztosan neked is van olyan tevékenység az életedben amit ha végzel, akkor megszűnik körülötted a világ. Rettenetesen motiválva érzed magad, erőfeszítés nélkül megy és érzed, hogy hatalmas mennyiségű energia van benned. Tudod ez azért van, mert a tevékenységben kielégíted a szükségleteidet!!!

Milliónyi történetet találhatsz arról, miért cselekszünk mi emberi lények úgy ahogy, de valójában minden egyes gondolat, érzelem és cselekvés könnyen visszavezethető 6 egyszerű okra. Ha ezt egyszer megérted, akkor saját magad érted meg. Minden amit te és én emberi lények teszünk annak oka van. Ha ezek a szükségletek magas szinten kielégülnek egy cselekvésben, akkor hozzájutsz ehhez a kimeríthetetlen energiatartalékhoz. Megállíthatatlan leszel és eufórikusan fogod magad érezni. Ha nem elégülnek ki csak alacsony vagy nagyon alacsony szinten, akkor jön a frusztráció, a félelem, a túlterheltség, a kedvtelenség, a motiválatlanság és így tovább. Nézzük melyek ezek.

1) Bizonyosság ( biztosíték, hogy el tudod kerülni a fájdalmat és örömöt tudsz szerezni magadnak )
2) Változatosság ( Innen jön a szenvedély )
3) Fontosság/Jelentőseg ( a szükség, hogy egy kicsit mások legyünk mint a többiek. Egyediek. Különlegesek.
4) Szeretet/ Kapcsolódás ( amit mind a legjobban akarunk )
5) Növekedés
6) Hozzájárulás

Ez a hat darab szükséglet felel minden emberi cselekedetért. Káprázatos jutalom várja mindazokat akik megértik ezeket a szükségleteket. Ők végre saját maguk urai lehetnek. Tudni fogják, hogyan szabaduljanak meg bàrmilyen rossz szokástól. Tudni fogják milyen irányba menjenek. Tudni fogják miért érzik rosszul vagy jól magukat és azt is, hogyan változtathatják azt meg. Aki megérti a 6 szükségletet az önmagát érti meg.

Ha érdekelt vagy ebben, legyél itt kegközelebb is. Pontosan erről lesz szó akkor...

-TJ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jozseftoth.blog.hu/api/trackback/id/tr9913785068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása