A Tóth József blog

A Tóth József blog

A boldogság #1 szabálya

2019. február 16. - The55man

parenting_101.pngMiért hajszolunk anyagi dolgokat ? Miért akarjuk megszerezni azt a személyt, akit kinéztünk magunknak ? Miért akarunk jobb formába kerülni ? Egyáltalán miért teszünk mi emberi lények bármit ?

Nos, ahány ember annyi logikus magyarázat létezik, de általánosságban kijelenthetjük, hogy mindannyian BIZONYOS ÉRZELMEK MEGTAPASZTALÁSÁRA TÖREKSZÜNK!  Ennyi.  Az, hogy melyek ezek az érzelmek az egyénenként eltérő, de van egy érzés, amit emberi természetünkből adódóan a legtöbben nagyon sokra értékelünk! Ez pedig az, amikor úgy érezzük, hogy TELJESEN ÉLÜNK! 

A millió dolláros kérdés: Mi kell ahhoz, hogy azt érezzük, hogy TELE VAGYUNK ÉLETTEL ?   Nos, szerintem mindenki mástól érzi ezt!  Valaki attól, hogy gyönyörű gyerekeket nevelhet, mások attól, hogy sikeresek az üzletben, valaki pedig attól, ha egész nap hegyet mászhat!  Az emberi különbözőség nem csak a külsőnkben nyilvánul meg, hanem abban is, hogy végül mi fog minket boldoggá tenni!   

Egy szabályt viszont senki nem szeghet meg!  Ha tartósan boldog akarsz maradni, akkor ezt a dolgot nem kerülheted el!  A boldogsághoz az kell, hogy NÖVEKEDJ!  

A növekedés az egyik dolog , amitől életre kel a lélek! Ha jobban belegondolunk minden élő szervezet vagy növekszik, vagy haldoklik! Komolyan. Nincs köztes állapot!  Ha a párkapcsolata nem javul, akkor éppen romlik, nem ?!  Amikor nem fogyunk, akkor hízunk... és így tovább! Az élővilágban nincs stagnálás. A szemnek talán úgy tűnhet, de a felszín alatt valami mindig történik! Mi vagy növekszünk vagy hanyatlunk!   

A növekedés végülis nem más, mint az ismereteink, határaink, tudatosságunk és komfort zónánk kitágítása olyan területen, ami érdekel bennünket! Ha növekedni akarunk olyat kell tennünk, amit korábban nem tettünk meg! 

A súlyemelő növekszik, amikor olyan súlyt emel, amit korábban meg sem próbált! 

Az üzletkötő növekszik, amikor olyan embert hív fel, akit korábban nem volt mersze! 

A diák növekszik miközben megold egy kihívást jelentő feladatot!  

A szülők növekszenek, amikor arról tanulnak, hogy nevelhetik jobban a gyerekeiket! 

Az üzlet növekszik, ha jobbá válik azok számára akiket szolgál! 

Minden ember növekszik, ha olyan tesz, amit nem volt mersze korábban! 

Tudd, hogy ez olyan törvény, amit nem kerülhetsz el. Gondolj csak bele mikor érezted utoljára igazán boldognak magad ? Fogadok, hogy növekedés/haladás történt és ettől teltél meg örömmel!  

A boldogságnak ára van! Hajlandónak lenni megfizetni annyit jelent, hogy elviseled a növekedéssel járó kényelmetlenséget!  Ez nem könnyű. Sokszor nagyon nem. A jutalom viszont, hogy azzá az emberré válsz, akivé mindig is szerettél volna...  Nos szerintem bármilyen árat megér! 

Én hiszek abban, hogy így lesz!    

 

- TJ 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jozseftoth.blog.hu/api/trackback/id/tr1014630034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása