A Tóth József blog

A Tóth József blog

Miért boldog az, aki boldog ?

2019. február 18. - The55man

parenting_101-2.png2 fajta ember van ezen a világon!

Az egyik alig várja, hogy reggelente ledobja magáról a takarót és kipattanjon az ágyból! Ők lelkesednek azért, ahogyan a napjaikat tölteni fogják! 

A másik nem igazán szereti a reggeleket és addig húzza a felkelést, amíg az lehetséges! Nekik már attól rossz kedvük lesz, ha végiggondolják, mit kell csinálniuk egész nap!

Mit gondolsz melyik csoport van többségben ? Szerintem is. 

A kérdés: Mit csinál másképp az első csoport ? ( és most feltételezem, hogy te is oda szeretnél tartozni, ha még nem vagy ott )

Mondhatnánk, hogy ők biztosan több pénzt keresnek, okosabbak, vagy jobb helyre születtek és több lehetőségük van, de amikor ilyen embereket látunk, egyáltalán nem biztos, hogy gazdagok, menő munkájuk van, de még az sem, hogy ők a legjobbak abban amit csinálnak. Akkor mégis mitől érzik olyan jól magukat ?

Szerintem attól amitől bárki jól érezné magát!   A saját életüket élik, nem pedig valaki másét!

Elmondom mire gondolok! Nézzünk 2 példát! 

Sok sok generáció óta mindenki orvos nálatok a családban. Te viszont régóta dédelgeted az álmot, hogy gyerekeket szeretnél tanítani általános iskolában... Behódolsz a társadalmi nyomásnak és minden nap azt csinálod amit ki nem állhatsz, vagy a szívedre hallgatsz és csinálod amire születtél ?

Az időd véges, úgyhogy ne vesztegesd el arra, hogy valaki más életét éled! (...) Ne engedd, hogy mások véleménye túlharsogja a saját belső hangodat! De ami a legfontosabb, legyen elég bátorságod a szívedre és a megérzéseidre hallgatni! Ők valahogy már most is tudják, mivé akarsz válni valójában.

- Steve Jobs

A szüleid keményen dolgoztak és rengeteg áldozatot hoztak, hogy egyetemre tudj járni és most, hogy elvégezted mérhetetlenül büszkák rád... Az iskola utolsó évében viszont beiratkoztál egy tánc tanfolyamra és megtaláltad az igazi szenvedélyed... Rájöttél, hogy a jog mégsem a te utad és inkább táncolni szeretnél! Újra.. Behódolsz a társadalmi nyomásnak és minden nap azt csinálod amit ki nem állhatsz, vagy a szívedre hallgatsz és csinálod amire születtél ?

Tudom, hogy ijesztő! Mindenkinek az. Bárcsak lenne egy tanácsom , amit ha megfogatsz egy csapásra könnyűvé válik minden! Ilyenem sajnos nincs. Egy dolgot viszont szeretnék mondani mielőtt befejezem. A körülötted lévőknek tényleg lehetnek elvárásaik veled szemben, DE aki igazán szeret téged azt nem érdekli mit értél el. Az érdekli, hogy boldog vagy e azzal amit elértél... 

 

- TJ

A bejegyzés trackback címe:

https://jozseftoth.blog.hu/api/trackback/id/tr4214633976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása