A Tóth József blog

A Tóth József blog

A kemény munka mítosza

2019. július 30. - The55man

a_to_th_jo_zsef_blog.png

Dolgozz keményen és eléred amit szeretnél! 

Nos,  szerintem ez igaz!  A kemény munka nem csak jó eredményeket hoz, de elégedettséggel tölthet el bennünket! Aki keményen dolgozik, általában boldogabbnak tűnik. 

Bennem mégis felmerül a kérdés:  Elég sokat dolgozni és sikerülni fog ?  Vagy létezik olyan terület, ahol a munka önmagában kevés ?

Itt van például a pénz! Ott is érvényes ez az alapelv ? Elég keményen dolgozni és előbb utóbb gazdagok leszünk ?! ....mind tudjuk a választ erre a kérdésre...  

Egy fizikai munkás, aki napi 12 órában megerőltető munkát végez, szegény lesz vagy gazdag ?! Általában szegény. 

És a profi sportoló, aki szinten napi 12 órát dolgozik, ő mi lesz ?!  Szegény vagy gazdag ? Valószínűleg az utóbbi. 

Mindketten ugyanannyit dolgoznak, az egyik mégis szegény a másik gazdag!!   A millió dolláros kérdés: Mi okozza a különbséget ?   

Semmi más, mint az ÉRTÉK, amit a munkájukkal leszállítanak!  AZ ÉRTÉK UGYANIS AZ, AMIT A PIAC MEGFIZET, nem az erőfeszítés vagy az idő! 

A munkás sokkal hamarabb pótolható, mert az amit csinál szinte bárki által könnyen elsajátítható!  A sportoló viszont ritka és többre értékelt képességekkel rendelkezik, ezért ezreket vonzz be egy stadionba, akik sok pénzt fizetnek azért, hogy ott legyenek és láthassák őt használni azokat a képességeket!  Ez ennyire egyszerű! 

Minél több embert szolgálunk, annál többet kereshetünk! Ehhez viszont olyan képességekre van szükségünk, amikkel tonnányi értéked adhatunk mások életéhez!! 

Kell a kemény munka az anyagi sikerhez ?  Ha az szükséges ahhoz, hogy leszállítsuk az értéket ( általában igen ), akkor természetesen kell! Viszont ez csak az egyentlet egyik fele, mert ha azt várjuk, hogy pusztán kemény munkával meggazdagodunk, az olyan mintha  nyugatra mennénk napfelkeltét nézni...  Talán élvezzük az utazást, de célba nem érünk...

 

- TJ 

Ui: Ami biztosan kell még a sikerhez, az a magas energiaszint! Töltsd le a PDF-et és tanuld meg TE, hogyan növelheted meg a saját energiádat anélkül, hogy pótszerelkhez nyúlnál! 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jozseftoth.blog.hu/api/trackback/id/tr6014983334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása