A Tóth József blog

A Tóth József blog

Könyvek, amiket érdemes elolvasni! Tényleg!

2018. július 12. - The55man

d4187c16-f152-4718-8306-2a16b7b5ee29.jpegKönyvek!
Hiszek benne, hogy a megfelelő könyv lehet akkora hatással rád, hogy egy teljesen új röppályára állítsa az életedet. Azok akik ismernek tudjàk, hogy én minden nap olvasok. Nem az olvasás kedvéért, nem is azért hogy mindezt eltudjam mondani, hanem azért mert tudom, bármit is akarjak elérni, a könyvekben megvan a válasz arra amit keresek és így megspórolhatnak nekem egy évtizedet! Ne értsd félre. A könyv önmagában nem elég. Alkalmaznod kell amit megtanulsz. Ezen a ponton véreznek el a legtöbbet ( azért egy kicsit mind bűnösek vagyunk ebben ). Az információ önmagában nem hatalom, az csak potenciális hatalom! Hadd adjak neked egy kis segítséget ehhez! Tudod a mi korosztályunk kondícionálva lett arra, hogy a tanulás annyit jelent, hogy ülsz csendben a helyeden miközben valaki a táblánàl beszél hozzád és magyarázza neked az anyagot. Ezzel nem is lenne semmi baj, kivéve hogy az agyunk a beérkező információt mindig hozzákapcsolja ahhoz az állapothoz amiben abban a pillanatban vagyunk! Jelen esetben, ahhoz a passzív allapothoz, ami azt okozza, hogy nem fogjuk használni azt amit megtanultunk! Ha hatékonyan akarsz tanulni, akkor gondoskodj róla, hogy a tanulás ideje alatt van bőven energia a szervezetedben, legyél aktív, mozgasd meg magad. Így az információ egy egészen más érzelmi állapothoz fog kapcsolódni vagyis hajlamos leszel használni azt amit megtanultál! Összeállítottam egy listát, arról hogy én melyik könyvekből tudtam a legtöbbet profitálni és bár szerintem ez a lista mindenkinek más, tudom hogy ezekkel nem foghatsz mellé...

 

1. The Slight edge Író: Jeff Olson

Ez a könyv érintett meg leginkább. Teljesen lerombolta a nézetemet, hogy a siker nagy döntések eredménye. Bemutatja, mennyit számítanak a mindennapos, apró, jelentéktelennek tűnő tettek amiket ráadásul még könnyű is elvégezni! Gondolkodásra késztet és eléri, hogy innentől másként tekintsünk a kudarcra és a sikerre. Hirtelen világos lesz számunkra, mi a különbség a szegények és gazdagok, kövérek és soványak stb között ... Ezt sajnos nem tanították az iskolában, pedig végtelenül egyszerű. Több száz könyvet olvastam az elmúlt 6 évben, de egyik sem fogható ehhez az egyhez. Komolyan.

2. A kiemelkedően eredményes fiatalok 7 szokása. Író: Sean Covey
Ha épp csak most kezded a tanulást, akkor ez egy kötelező darab. 7 egyszerű szokást mutat be, amik egyenként is nagyon erőteljesek, kombinálva viszont hatalmas versenyelőnyhöz juttathatnak téged! Felnyitja a szemed azzal kapcsolatban, hogy mi lehetséges és kijózanító pofonokat mér az áldozatszerep mögé bújt emberekre.

3. Elon Musk, Tesla, Space X és a fantasztikus jövő feltalálása! Író: Ashlee Vance
Musk egy ikon! Egy munkamániás zseni, aki 17 évesen Amerikába utazott 200 dollárral a zsebében és most 30 évvel később olyan vállalatok tulajdonosa mint a Tesla autógyár, Space X és a Solar city! A könyv részletes és valós betekintést nyújt a vállalkozói ėlet gyötrelmeibe, kihívásaiba és győzelmeibe.

4. Szemléletváltás! Író: Carol S. Dweck
A Stanford Egyetem pszichológiaprofesszora fejti ki álláspontát a siker és kudarc újonnan felfedezett okairól. Rögzült vs Fejlődési szemléletmód. Választ kapunk arra, hogy miért fontos a kudarc és mit tanulhatunk a kihívásokból. Átgondolod a világról alkotott meggyőződéseidet miután ezt elolvastad!

5. Ősforrás. Író: Ayn Rand
Egy könyv ami hatalmas hatással volt százezrekre! Az egyéniség és akarat diadala. Howard Roark gigászi küzdelme egy egész társadalommal szemben! Ha valami nagy dolgot szeretnél véghez vinni, de nem tudod, hogyan láss hozzá akkor ez neked kötelező!

6. Az alkimista. Író: Paulo Coelho
Nincs szükség bemutatásra. A név önmagáért beszél. Az álmok valóra válhatnak, a szerelem mindenkinek elérhető és a lényeg az utazás nem a végállomás! Azoknak szól akik hisznek az álmaik nagyszerűségében.

7. Testkontroll: ėleterő életfogytig. Írók: Harvey és Marilyn Diamon.
Az energia minden. Ez a könyv lerombolja azokat a táplálkozási tévhiteket amik ahhoz vezettek, hogy társadalmunk 65 százaléka elhízott! Ha több energiát szeretnél, ha fontos neked az egészség, vagy csak fogyni szeretnél akkor ezek a stratégiák neked szólnak.

8. Gabonaagy. Író: Dr. David Perlmutter
Ismét egy könyv a táplálkozásról, egészségről. A cukorbetegség, az Alzheimer és a demencia egyre gyakoribb betegségek. Amerika egyik leginkább tisztelt orvosa osztja meg tapasztalatait és mondja ki végre hogy a glutén káros, a tojás egészséges és a hiedelmekkel ellentétben zsír JÓ!!!  

9. A fájdalom arcai. Író: Dr. Csernus Imre
Fiatal vagy öreg. Férfi vagy nő. Olvasd el. Ennyi.

10. Gondolkodj és gazdagodj. Író: Napoleon Hill
A 20. század 500 leggazdagabb emberének a sikertitkai 13 alapelvre lebontva. Ha vállalkozást akarsz építeni, van egy célod amit szeretnél elérni vagy egyszerűen csak inspirációra vágysz akkor ez a könyv neked íródott.

Ez az én listám ( ami még biztosan változik ). Mutasd a tiéd! 

 

-TJ

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jozseftoth.blog.hu/api/trackback/id/tr4714109931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása